Om Skovens Dag

Skovens Dag er den årlige invitation til danskerne om at se hvad skovbruget laver og hvorfor.

Ideen er at øge danskernes viden om skovbrug, deres glæde ved at bruge skoven og dialog med skovbruget. Der er nemlig et skævt forhold mellem skovbruget og danskerne:

Næsten alle kender og elsker skoven og får nogle af deres bedste oplevelser i skoven. Men næsten ingen kender skovbruget eller ved hvad skovdrift betyder for skovens udseende, naturen, miljøet og skovgæsterne.

Og de færreste ved at skovenes træ er verdens mest miljøvenlige råstof og kan være en nøgle til en fossilfri fremtid, hvis skoven dyrkes på bæredygtig vis. På Skovens Dag kan man få et nærmere indblik i, hvad bæredygtig skovdrift indebærer. 

 

Velkommen i skoven

Skovens Dag afholdes årligt første søndag i maj, og er blevet arrangeret siden 1994. I 2017 bliver Skovens Dag afholdt søndag d. 7. maj.  

På dagen er der cirka 70 arrangementer i private, kommunale og statsejede skove. Arrangementerne er vidt forskellige. Nogle steder er det en guidet tur med skovejeren. Andre steder er der aktiviteter for børn.

Læs om hvert enkelt arrangement her på www.skovensdag.dk, så finder du noget der passer til dig. Normalt har vi den komplette arrangementsliste klar 20. april.

Velkommen til en dejlig dag i skoven. Husk at tage kameraet med så du kan deltage i fotokonkurrencen.

 

Bag Skovens Dag

Skovens Dag arrangeres af Dansk Skovforening og private, kommunale og statsejede skove

Skovens Dag  støttes af Nordea-fonden.

Nordea Fonden - logo

 

Er du selv skovejer?

Danmark har over 25.000 skovejere. Er du en af dem og har du lyst til selv at afholde et arrangement på Skovens Dag, så tøv ikke med at skriv til os.

Størrelsen og indholdet af arrangementet er helt op til dig selv. Et arrangement kan gennemføres enkelt, billigt, uhøjtideligt og med stor succes. Vis fx gæsterne hvad meningen er med den skov de kan lide: Hvorfor ser den sådan ud, og hvad skal der ske med den?

Du finde ideer og gode råd til forberedelse, markedsføring og afvikling af dit arrangement i Håndbog for arrangører på Skovens Dag.

Du tilmelder dit arrangement til næste Skovens Dag ved at beskrive det her på hjemmesiden. Skriv til am@skovforeningen.dk, så sender vi et link til tilmeldingssiden.

I april måned sender vi plakater ud, hvor du kan tilføje information om dit arrangement – til opsætning i fx butikker, sportshaller, børnehaver, på skoler, biblioteker.

skovens-dag-plakat-2016

 

square-facebook-512 Instagram_App_Large_May2016