Livø

Hvor:
Skippervej 10
9681 Ranum
Tid:
Kl. 10:00 - 16:00

Beskrivelse af arrangement

På Livø findes en gammel ege- hasselskov, som man mener er op mod 400 år gammel. I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet blev der plantet mange nye skovparceller med bl.a. sitkagran, bøg og canadisk fyr – træer, som i dag har nået en imponerende størrelse. Men de sidste 30 år er der ikke foretaget nyplantninger på Livø – så skoven ændrer hele tiden udtryk – og er nu udnævnt til biodiversitetsskov.

Skoven plejes med afgræsning af Anguskvæg i sommerhalvåret. De holder skovbunden lysåben og bekæmper selvsåede ahorn, der er en trussel mod den gamle egeskov.

Historien om Livøs skov, som også er fredet, bliver fortalt af naturgeograf, Peter Larsen, der vil tage jer med på en skovvandring på ca, 1½ time.

Vores gamle savværk vil snurre – der er figurskæring med motorsav – øksekast – åreringetælling – bål og snobrød – og så indvies Livøs Discgolf bane med grundig instruktion af den tidligere jyske mester, Martin Olsen, som også er skovløber på Livø.

Banen er lavet i en lille skov syd for byen og der bliver på dagen mulighed for at låne gratis discs til at afprøve banen med.  Og selvfølgelig afsluttes træningen med en lille turnering for dem som har lyst – og med præmie til vinderholdet.

Hvis du er til geocaching, så er der udlagt 13 poster på Livø – husk blot din egen gps.

Tag familien og vennerne med og få en oplevelsesrig dag på Livø, hvor bøgen lige er sprunget ud og skoven tager sig ud på smukkeste vis.

Bliver I sultne – kan I glæde jer til “Kjøgemesterens Skovgryde”, som serveres af Livø Feriecenter.

Færgen “Mini II” sejler til Livø flere gange om dagen. Book sejlads på www.miniline.dk – der er også en ekstra tur kl. 10.30.

For yderligere oplysning om arrangementet – kontakt Bente Kjærgaard – tlf. 22380190.